Pretekli petek smo bili priča še zadnjim dejanjem v inline hokeju v sezoni 2023/24 v tekmovanju 1. Fischer lige. Najprej se je ob 18:30 pričela tekma za končno tretje mesto med ekipama HK Luftarji in HK Dolenjske Toplice. V prvem polčasu smo spremljali izenačeno tekmo, kjer so nekoliko več pokazali igralci Dolenjskih Toplic, a tudi Luftarji se niso dali in semafor je ob polčasu kazal 2:1 za dolenjsko ekipo. Slednji so v drugem polčasu še nekoliko dodali in kljub zadetku Luftarjev za izenačitev v nadaljevanju prevzeli pobudo, ki jo do konca tekme niso več izpustili. Po treh golih za rezultat 5 : 2, so se sicer Luftarji poskušali vrniti v igro, a so igralci Dolenjskih Toplic prikazali nepopustljivo igro do konca, ter na oba še prejeta gola odgovorili s svojimi zadetki, ter si na koncu zasluženo priigrali končno tretje mesto.

Sledila je druga finalna tekma. Na prvi so slavili po podaljških HK Dinamiti, ki so si tako proti ekipi HK Flying Bulls priigrali prvi “zaključni plošček”. Kar je seveda pomenil velik vložek v tekmo za obe ekipi, saj so Dinamiti igrali za končno slavje, Bullsi pa za preživetje in podaljšanje finala v tretjo odločilno tekmo. In če je bila prva tekma odločena po podaljških in bila s tem garancija za še eno izenačeno tekmo, so imeli Horjulci drugačne načrte. Od prve sekunde so napadli z vsemi močmi in po slabih petih minutah prvič zadeli, nato pa so si ploščki v mreži nasprotnika sledili na vsakih nekaj minut. Menjava vratarja ni prida pomagala, semafor je ob polčasu kazal 8:1 in navijači na tribuni so pričeli s slavjem. V drugem polčasu smo spremljali rutinirano igro, na obeh straneh še po dva gola in na koncu so se lahko člani HK Dinamiti Horjul skupaj s svojimi navijači veselili končne zmage in s tem osvojitve končnega prvega mesta.

Po končanem finalu smo spremljali končno podelitev, na kateri sta bili podeljeni tudi dve individualni nagradi. Nagrada za najboljšega vratarja je romala v roke vratarju HK Luftarji Pukšič Mateju, nagrada za najkoristnejšega igralca ( MVP ) pa izrednemu talentu v postavi HK Dolenjske Toplice napadalcu Pirnar Markotu. 

Končni vrstni red na prvih treh mestih je tako:

1. HK Dinamiti Horjul

2. HK Flying Bulls

3. HK Dolenjske Tolice